Eğirdir’de Türk Mutfağı Haftası Coşkuyla Kutlandı.
Eğirdir’de Türk Mutfağı Haftası Coşkuyla Kutlandı.

Kemal ERBEN/EĞİRDİR;(DHA) – Isparta’nın Eğirdir İlçesinde Türk Mutfağı Haftası yapılan etkinlikle kutlandı.
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Eğirdir Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı tarafından 21-27 Mayıs Türk Mutfağı haftası coşkuyla kutlandı. Etkinlik TAFED Gençlik Kolları Başkanı Şef Gökhan DEMİRBAŞÇI ve ekibinden Şef Erdal Avcıoğulu, Şef Ekrem Karahan ve Şef Elif Yedik’in katılımı ile Konferans ve Workshop düzenlendi.
Gerçekleştirilen konferans kapsamında “868-869 yerliyse yeriz” sloganı ile Türk Mutfağında tarhananın tarihçesi ve önemine değinilmiştir. Aynı zamanda aşçılık mesleği ile ilgili yapılan konuşmalarda dernekleşmenin öğrencilere ve mesleğe olan katkılarına da yer verildi.
Yerli ürün kullanmanın önemine değinen şef aşçılar Eğirdir Meslek Yüksekokulu uygulama mutfağında aşçılık programı öğrenciler ile Beyşehir tarhana çorbası yaptı. Yapılan çorba yüksekokul öğrencilerine ikram edildi. Etkinliğe katılan Şef Gökhan Demirbaşçı, Şef Erdal Avcıoğulu, Şef Ekrem Karahan ve Şef Elif Yedik’e teşekkür belgeleri takdim edildi.


