ORTOPEDİNİN KALBİ EĞİRDİR’DE ATTI
ORTOPEDİNİN KALBİ EĞİRDİR’DE ATTI

Kemal ERBEN/EĞİRDİR , (DHA) -Eğirdir Kemik Hastalıkları Hastanesi’nin geçmişine ışık tutan Totbid Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği (TOTBİD) Eğirdir Nostalji Toplantısı ve Bölgesel Aile Meclisi Toplantısı, bugün saat 14.00’te Eğirdir MAREM Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
Toplantıya; Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer, Eğirdir Devlet Hastanesi Baştabibi Uzm. Dr. Mustafa Yasir Akyıldız, TOTBİD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Önder Kalenderer, TOTBİD Önceki Başkanı Dr. Ünal Kuzgun Yurt ile geçmiş yıllarda Eğirdir’de görev yapmış çok sayıda ortopedi ve travmatoloji uzmanı katıldı.
Program kapsamında düzenlenen panelde, efsane Eğirdir Kemik Hastanesi’nde görev yapmış eski hekimler; Dr. Ünal Kuzgun, Dr. Mehmet Çulhaoğlu, Dr. İrfan Öztürk, Dr. Nevres Aydoğan ve Dr. Ali Biçimoğlu söz alarak, tarihi hastanede yaşadıkları anıları, edindikleri bilgi ve tecrübeleri katılımcılarla paylaştı.
Toplantıda konuşan Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer, Eğirdir’in ortopedi ve travmatoloji alanında yalnızca Türkiye’ye değil, yurt dışında yaşayan Avrupa’daki Türk vatandaşlarına kadar hizmet vermiş mükemmel bir tedavi merkezine ev sahipliği yaptığını vurguladı. Başkan Özer,
“Böylesine güçlü bir sağlık mirasına sahip bir ilçenin gururunu yaşıyoruz. Bunun en güzel örnekleri siz kıymetli hocalarımızsınız. Çocukluğumda çok iyi hatırlıyorum; 1980’li yıllarda ilk bina yapılmış ve açılışına rahmetli Turgut Özal, o dönem Başbakan olarak gelmişti. Bizler terliklerimizle çarşı merkezinden ‘acaba burada ne var’ diyerek hastaneye koşmuştuk,” dedi.
Hastanenin yalnızca sağlık alanında değil, ekonomik ve sosyal açıdan da bölgeye büyük katkı sunduğunu ifade eden Özer,
“O yıllarda esnaf büyüklerimiz hep şunu söylerdi: Bu hastane hem insanlara şifa dağıtıyor hem de bölgemiz için önemli bir gelir ve istihdam kapısı oluyor. Hastanemizin aktif olduğu dönemlerde ilçemiz ve bölgemiz, sağlıkla birlikte ticari ve sosyo-ekonomik anlamda ciddi kazanımlar elde etti,” şeklinde konuştu.
Eğirdir’in havası ve klimatik özellikleriyle de önemli bir avantaja sahip olduğunu belirten Başkan Özer, ilçenin bu yönüyle sağlık turizmi açısından da güçlü bir potansiyele sahip olduğunu sözlerine ekledi.
Toplantı, hatıra fotoğrafı çekimi ve karşılıklı görüş alışverişiyle sona erdi.












